5 idej za doma narejene igrače za mačke

5 idej za doma narejene igrače za mačke

Objavljeno v Nekategorizirano | 0
Deli s prijatelji

Doma narejene igrače za mačke so najboljše, saj lahko recikliramo kopico materiala, ki ga najdemo v stanovanju in bi ga sicer zabrisali v smeti. Poleg tega so mačke po eni strani bistveno manj zahtevne, po drugi strani pa precej izbirčne okoli igrač: če se gospodična odloči, da njej ta igrača ni všeč, je nikakor ne bomo prepričali v nasprotno. Res pa je, da se mačke zadovoljijo že s preprostimi igračami, ki jih ljudje očitno narobe zamenjamo s smetmi: kroglica iz alu folije je lahko odlična žogica, plastična vrečka je super, ker šumi, največji žur pa je embalaža iz kartona, ki jo prinesemo domov iz trgovine.

5 idej za doma narejene igrače za mačke

Doma narejene igrače za mačke so preproste in poceni, pa še veliko časa vam ne bodo vzele. Preverite nekaj čudovitih idej in še danes razveselite mačko z novo igračo zanjo, ki jo boste naredili sami!

Volnena klasika: cof za mačke

volneni cof za mačkeVir fotografije in navodila

Volneni cofi so klasika za mačke razgrajačke. Največji žur je cefranje cofa, a to verjetno ne bo problem, saj je ustvarjanje cofa zelo preprosto in zanj ne porabimo veliko materiala.

PRO namig: za maksimalno uživanje, cofke zavežimo na palico in tako posodobimo to klasično igračo!

Igrača z mačjo meto

igrača z mačjo meto

Vir fotografije in navodila

Če se vaša mačka pali na mačjo meto, je potem ta preprosta, doma narejena igrača za mačke kot nalašč za vaš naslednji DIY projekt. Potrebujete samo staro (čisto nogavico), mačjo meto ter po želji neka svetlečih trakcov, s katerimi boste igračo naredili še bolj zanimivo.

Interaktivna igrača za mačke iz rolic toaletnega papirja

Vir fotografije in navodila za igračo

Rolica toaletnega papirja je mačkam zanimiva že sama po sebi, če pa imate doma mačjo raziskovalko, ji bo gotovo po godu tudi ta igrača. Potrebujete nekaj rolic toaletnega papirja in karton za podlago, lepi in škarje. Evo, pa je igrača narejena! Napolnite jo s priboljški, da se bo muca zabavala, ko jih bo poskusila spraviti ven.

Ti loviš … miško iz kartona!

miš mačja igrača DIY

Vir fotografije

Le katera mačka se ne brani dobrega ulova? Zdaj lahko mačko presenetite s čisto »pravo« miško iz kartona. Igrača, s katero boste definitivno naredili vtis na vašo mačko!

Palica s trakovi

mačja igrača na palici

Vir fotografije in navodila

Klasika, ki je ne smemo izpustiti. Doma poiščite primerno palico in jo dovolj atraktivno okrasite in to je tudi vsa umetnost. Potem morate samo še prepričati mačko, da se bo z njo igrala!

Deli s prijatelji
Kupite hrano in opremo za živali na zoohit.si
Kupite hrano in opremo za živali na zoohit.si

Leave a Reply