Zdravi priboljški za pse

Zdravi priboljški za pse

Objavljeno v Nekategorizirano | 0
Deli s prijatelji

Zdravi priboljški za pse so lahko kupljeni ali doma pripravljeni. Pri doma pripravljenih pasjih priboljških je ta prednost, da natančno vemo, katere sestavine smo uporabili pri pripravi. Ko kupujemo priboljške, sploh pasje piškote in druge slastne žvečilke, pa nikoli ne moremo točno vedeti, kaj so proizvajalci vanje zamešali in kakšna je kakovost izbranih sestavin. Vedno pa lahko upoštevate nekaj smernic, s pomočjo katerih boste med široko ponudbo lahko izbrali take, ki so zares dobri.

4 pravila za zdrav nakup

Da bo nakup pasjih priboljškov bolj preprost in zdrav, sledite tem smernicam in vaš pes bo brez dvoma navdušen:

  • Pri nakupu pasjih priboljškov se izogibajte priboljškom z žitaricami. Na splošno velja, da žita niso najbolj dobrodošla sestavina v pasji hrani in kakovostni proizvajalci hrane za pse že leta sledijo temu trendu, zato je na trgu na voljo veliko hrane za pse brez žitaric.
  • Izogibajte se kupovanju sušenih in beljenih govejih kož in kosti iz govejih kož, saj pravzaprav nikoli točno ne veste, kako in s čim so obdelane.
  • Zdravi priboljški za pse naj vsebujejo čim manj sestavin. Najbolje je, da vsebujejo samo eno sestavino in to je meso ali pa različne druge sušene dele živali.
  • Zdravi priboljški za pse so prijazni do pasjih zob, zato se izogibajte pretrdim priboljškom, sploh če imate psa, ki ima slabe zobe.

Prav težko ne bo, kaj pravite?

Kaj in kje kupiti?

Do doma pripravljenih priboljškov pridemo malo kasneje 🙂

Okusni in zdravi priboljški za žvečenje

Izbirate lahko med 100 % sušenim mesom ali organi, ki so psom še posebej slastni. A pozor, slastno in zdravo še ne pomeni, da lahko kuža to poje v neomejenih količinah. Sušena jetra in pljuča lahko v prevelikih količinah povzročijo drisko, a na to vas bo gotovo opozoril tudi proizvajalec.

Preverjeno dober in zdrav konjski miks, ki vsebuje raznovrstno konjsko meso.

Sušeno meso kombinirajte s sušenimi hrustanci, kot so recimo sušeni sapniki in ušesa. To so priboljški, ki bodo psa za nekaj časa zaposlili, so pa še vedno dovolj mehki, da ne bodo poškodovali zob. Ne pozabite, redno žvečenje skrbi za dentalno higieno in je tako pomembno kot naše umivanje zob.

Hrustljavi konjski sapniki, ki bodo poskrbeli za zdrave in čiste zobe.

Priboljški za pse, ki so alergični

Če je vaš kuža alergičen, morate na izbiro priboljškov še toliko bolj paziti. Psi, ki so alergični, so pogosto alergični na perutnino, v zadnjem času tudi na govedino. Varna izbira v tem primeru so priboljški z jagnjetino, konjem ali ribo, seveda če veste, da vas pes ni razvil alergije na te beljakovinske vire.

Preveri jagnječje vampe, ki so še posebej primerni za občutljive pse.

Priboljški za pse s prekomerno telesno težo

Tudi če mora vaš kuža shujšati ali pa je že na dieti, mu lahko občasno še vedno postrežete s priboljškom. Pazite le, da izberete priboljške, ki so nizkokalorični kot so recimo posušene ribe. Posušene sardele so zelo praktične tudi kot priboljšek za trening ali za v pasjo šolo.

Doma narejeni priboljški za pse

Pasje priboljške pa lahko pripravite tudi sami doma. Najbolje je, da v ventilacijski pečici posušite meso. Izberete lahko meso katerekoli vrste, pri sušenju pazite samo na to, da sušite na nizkih temperaturah in dlje časa. Neko splošno pravilo je, da ventilacijsko pečico segrejete na 60°C, meso pa sušite 6 do 8 ur. Če pa se boste raje lotili peke pasjih piškotov, uporabite ajdovo moko in druge polnozrnate moke. Izogibajte se pšenični moki, namesto nje raje uporabite ajdovo ali proseno kašo.

Zdravi priboljški za pse lahko vseeno redijo

Na koncu pa nikar ne pozabite, da so priboljški samo dodatek k prehrani in če boste z njimi pretiravali, bo narasla tudi teža psa. Priboljške vedno odštejte od dnevne količine obroka in na tak način ohranite idealno telesno težo vašega psa. Prekomerna telesna teža s seboj prinese kopico zdravstvenih težav in dokazano krajša življenjsko dobo živali. Tega pa si res ne želite, mar ne?

Deli s prijatelji
Kupite hrano in opremo za živali na zoohit.si
Kupite hrano in opremo za živali na zoohit.si

Leave a Reply